Tel Şehriye Tatlısı
Tel Şehriye Tatlısı
6 kişilik
Malzemeler:
50 gr tereyağı
1 su bardağı Tel Şehriye
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Ceviz içi
Hazırlanışı:
Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan almaya bir dakika kala limon suyunu ilave edin. Tekrar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip tel şehriyeyi sürekli karıştırarak koyu karamel rengini alana dek kavurun.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti tencereye ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içini serpin. Ilık ılık servis yapın.
Yorumlar