Tel Şehriye Tatlısı

Tel Şehriye Tatlısı

14 Aralık 2017, Perşembe

Tel Şehriye Tatlısı

6 kişilik

Malzemeler:

 

50 gr tereyağı

1 su bardağı Tel Şehriye

 

Şerbeti için:

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

 

Üzeri için:

Ceviz içi

 

Hazırlanışı:

Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan almaya bir dakika kala limon suyunu ilave edin. Tekrar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tereyağını eritip tel şehriyeyi sürekli karıştırarak koyu karamel rengini alana dek kavurun.

Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti tencereye ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içini serpin. Ilık ılık servis yapın.

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Faydalı Linkler

Fotoğraf Galerisi