Karidesli ve Krem Peynir Soslu Makarna

Karidesli ve Krem Peynir Soslu Makarna

14 Aralık 2017, Perşembe

Karidesli ve Krem Peynir Soslu Makarna

4-6 kişilik

Malzemeler:

 

1 paket Burgu Makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

500 gr temizlenmiş karides

2 diş sarımsak

100 ml krema

1 yemek kaşığı tereyağı

1 limonun rendelenmiş kabuğu

Tuz, taze çekilmiş karabiber

4-5 dal kıyılmış dereotu

 

Süslemek için:

Taze fesleğen yaprakları

 

Hazırlanışı:

Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 9-12 dakika haşlayın.

Tereyağını ve zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış sarımsakları ve temizlenmiş karidesleri 5 dakika boyunca kavurun. En son kremayı ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın, rendelenmiş limon kabuğunu, taze çekilmiş karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Karidesli karışımınız hazırdır.

Makarnayı haşladıktan sonra süzün. Geniş bir kaba aktarın, karidesli karışımı ilave edin. Harmanlayın. Sıcak sıcak servis yapın.

 

 

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Faydalı Linkler

Fotoğraf Galerisi