Karidesli ve Krem Peynir Soslu Makarna
Karidesli ve Krem Peynir Soslu Makarna
4-6 kişilik
Malzemeler:
1 paket Burgu Makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr temizlenmiş karides
2 diş sarımsak
100 ml krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
4-5 dal kıyılmış dereotu
Süslemek için:
Taze fesleğen yaprakları
Hazırlanışı:
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 9-12 dakika haşlayın.
Tereyağını ve zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış sarımsakları ve temizlenmiş karidesleri 5 dakika boyunca kavurun. En son kremayı ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın, rendelenmiş limon kabuğunu, taze çekilmiş karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Karidesli karışımınız hazırdır.
Makarnayı haşladıktan sonra süzün. Geniş bir kaba aktarın, karidesli karışımı ilave edin. Harmanlayın. Sıcak sıcak servis yapın.
Yorumlar