Soslu Mitit Köfte
Soslu Mitit Köfte
4 kişilik
Malzemeler:
1 paket Uzun Makarna
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köftesi için:
200 gr kuzu kıyma
300 gr dana kıyma
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz acıbiber
Tuz
Sosu için:
3 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Tuz, kimyon, karabiber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 adet havuç
1 dal kereviz sapı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Köfte için kıymaları çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı ve kalan köfte malzemesini ekleyin. İyice yoğurup köfte hamuru elde edin. Köfte hamurundan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar elde elde edip avucunuzda yuvarlayın.
Sosu için domatesleri rendeleyin. Zar şeklinde doğranmış ve közlenmiş kırmızıbiberi, salçaları ve baharatıyla birlikte karıştırın. Soğanı ve sarımsakları çok ince kıyıp sıvı yağda kavurun. Zar şeklinde doğranmış havuç ile kıyılmış kereviz sapını ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Tencerenin kapağını kapatıp sos kıvamına gelene dek pişirin. Köfte hamurlarını bu sosun içine atın. 10 dakika pişirip ocaktan alın.
Makarnayı 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 9-12 dakika haşlayın. Süzüp kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine mitite köfteli sosu dökün. Sıcak sıcak servis yapın.
Yorumlar