Fesleğen Püreli ve Dolmalık Fıstıklı Makarna

Fesleğen Püreli ve Dolmalık Fıstıklı Makarna

14 Aralık 2017, Perşembe

Fesleğen Püreli ve Dolmalık Fıstıklı Makarna

4 kişilik

Malzemeler:

 

1 paket Kalem Kesme Makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı  

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (tercihen Kars kaşarı)

 

Pesto sos:

4 demet fesleğen

1 su bardağı sızma zeytinyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

4-5 diş sarımsak

 

Hazırlanışı:

Fesleğenleri yıkayıp süzün. Sarımsakları soyun. Fesleğenlerin saplarını temizleyip yapraklarını mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstıkları ve sarımsakları ekleyin. Azar azar zeytinyağı ilave ederek püre haline gelene dek çırpın. Sterilize edilmiş küçük kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatın, buzdolabında muhafaza edin.

Makarna için 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 9-12 dakika haşlayın. Süzüp istediğiniz miktarda pesto sostan ekleyin ve harmanlayın. Servis tabağına aktarıp isteğe göre üzerine yağsız olarak tavada hafif kavrulmuş dolmalık fıstıklardan ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hemen servis yapın. 

Yorumlar

Yorum Yaz

Faydalı Linkler

Fotoğraf Galerisi