Fesleğen Püreli ve Dolmalık Fıstıklı Makarna
Fesleğen Püreli ve Dolmalık Fıstıklı Makarna
4 kişilik
Malzemeler:
1 paket Kalem Kesme Makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (tercihen Kars kaşarı)
Pesto sos:
4 demet fesleğen
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4-5 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Fesleğenleri yıkayıp süzün. Sarımsakları soyun. Fesleğenlerin saplarını temizleyip yapraklarını mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstıkları ve sarımsakları ekleyin. Azar azar zeytinyağı ilave ederek püre haline gelene dek çırpın. Sterilize edilmiş küçük kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatın, buzdolabında muhafaza edin.
Makarna için 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 9-12 dakika haşlayın. Süzüp istediğiniz miktarda pesto sostan ekleyin ve harmanlayın. Servis tabağına aktarıp isteğe göre üzerine yağsız olarak tavada hafif kavrulmuş dolmalık fıstıklardan ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hemen servis yapın.
Yorumlar