Pazılı,Tulum Peynirli,Kremalı Makarna

Pazılı,Tulum Peynirli,Kremalı Makarna

14 Aralık 2017, Perşembe

Pazılı ve Tulum Peynir Kremalı Makarna

 

4 kişilik

Malzemeler:

 

1 paket Tagliatelle Makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Sosu için:

5-6 yaprak pazı

200 ml krema

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr tulum peyniri (tercihen Erzincan veya Erzurum)

Taze çekilmiş karabiber

Bir tutam muskat

 

Hazırlanışı:

Pazıları yıkayıp ince ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp havanda ezilmiş sarımsaklarla birlikte pazıları 10 dakika kadar kavurun.

Tulum peyniri ile kremayı ekleyin. Çok kısık ateşte, 5 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın, taze çekilmiş karabiber ve bir tutam muskat ekleyerek tatlandırın.

Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Süzüp tulum peynirli ve pazılı karışımla harmanlayın. Hemen servis yapın.

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Faydalı Linkler

Fotoğraf Galerisi