Pazılı,Tulum Peynirli,Kremalı Makarna
Pazılı ve Tulum Peynir Kremalı Makarna
4 kişilik
Malzemeler:
1 paket Tagliatelle Makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
5-6 yaprak pazı
200 ml krema
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr tulum peyniri (tercihen Erzincan veya Erzurum)
Taze çekilmiş karabiber
Bir tutam muskat
Hazırlanışı:
Pazıları yıkayıp ince ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp havanda ezilmiş sarımsaklarla birlikte pazıları 10 dakika kadar kavurun.
Tulum peyniri ile kremayı ekleyin. Çok kısık ateşte, 5 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın, taze çekilmiş karabiber ve bir tutam muskat ekleyerek tatlandırın.
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Süzüp tulum peynirli ve pazılı karışımla harmanlayın. Hemen servis yapın.
Yorumlar