Pancarlı ve Cevizli Yüksük Makarna

Pancarlı ve Cevizli Yüksük Makarna

14 Aralık 2017, Perşembe

Pancarlı ve Cevizli Yüksük Makarna

 

4 kişilik

Malzemeler:

 

1 paket Yüksük Makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı tereyağı (cevizi kavurmak için)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

2 adet orta boy haşlanmış pancar

1 dal taze fesleğen

2-3 dal maydanoz

50 gr iri çekilmiş ceviz içi

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz

 

Hazırlanışı:

Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 9-11 dakika haşlayın.

Cevizi küçük bir tavada 1 çay kaşığı tereyağı ile birlikte kıtır kıtır olana dek kavurun.

Haşlanmış pancarları zar şeklinde kesin. Kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını ayrı bir tavada ısıtıp kıyılmış sarımsakları ve pancarları kavurun. Ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu, tuzu, kimyonu,  taze fesleğeni ekleyin.

Makarna haşlanınca süzün. Tuzunu ekleyin. Pancarlı karışımı da ilave ederek harmanlayın. En son tereyağında çevirdiğiniz cevizi içi serpin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Faydalı Linkler

Fotoğraf Galerisi