Menemen Soslu Burgu Makarna
4 kişilik
Malzemeler:
1 paket Burgu Makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Menemenlik Sos için:
2 kg sivri domates
300 gr sivri biber
1 adet defneyaprağı
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Domatesi kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın.
Biberleri yemeklik doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun.
Domatesleri, tuzu ve defneyaprağını ekleyip orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Defne yaprağını sos tenceresinin içinden çıkartın. Menemenlik sosunuz hazırdır. İsterseniz bir miktarını kullanıp kalanını sterilize ettiğiniz küçük kavanozlara aktarabilir, daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında 9-12 dakika haşlayın. Süzüp önceden hazırladığınız 4-5 yemek kaşığı kadar, veya damak tadınıza göre istediğiniz miktarda menemenlik sosla harmanlayın. Üzerine isteğe göre orta yağlı beyaz peynir serpebilirsiniz.
Yorumlar