Menemen Soslu Burgu Makarna

Menemen Soslu Burgu Makarna

14 Aralık 2017, Perşembe

4 kişilik

Malzemeler:

 

1 paket Burgu Makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Menemenlik Sos için:

 

2 kg sivri domates

300 gr sivri biber

1 adet defneyaprağı

5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı

Domatesi kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın.

Biberleri yemeklik doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun.

Domatesleri, tuzu ve defneyaprağını ekleyip orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Defne yaprağını sos tenceresinin içinden çıkartın. Menemenlik sosunuz hazırdır. İsterseniz bir miktarını kullanıp kalanını sterilize ettiğiniz küçük kavanozlara aktarabilir, daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz. 

Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında 9-12 dakika haşlayın. Süzüp önceden hazırladığınız 4-5 yemek kaşığı kadar, veya damak tadınıza göre istediğiniz miktarda menemenlik sosla harmanlayın. Üzerine isteğe göre orta yağlı beyaz peynir serpebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Faydalı Linkler

Fotoğraf Galerisi