Mantarlı ve Krem Peynirli Makarna

Mantarlı ve Krem Peynirli Makarna

14 Aralık 2017, Perşembe

Mantarlı ve Krem Peynirli Makarna

 

4 kişilik

Malzemeler:

 

1 paket Tagliatelle Makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr kültür mantarı

1 yemek kaşığı tereyağı

3 diş sarımsak

200 ml krema

200 gr krem peynir

3-4 dal kıyılmış dereotu

3-4 dal kıyılmış maydanoz

2 çay kaşığı pul biber

 

Hazırlanışı:

Mantarların göbeğindeki kısmı elinizle çıkartın. Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dilimleyin. Mantarları ve kıyılmış sarımsakları 1 yemek kaşığı tereyağı ile 5 dakika kadar zedelemeden kavurun. Ocaktan alın.

Kremayı  ve krem peyniri iyice karıştırın. Sos tenceresine aktarın, çok kısık ateşte ısıtın. Kıyılmış yeşillikleri, sarımsaklı mantarları ekleyin. 5 dakika ısıtıp ocaktan alın. 

Makarnaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Daha sonra süzüp kremalı sosla birlikte harmanlayın. İsteğe göre pul biber ve tuz ekleyin. Hemen servis yapın.

 

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Faydalı Linkler

Fotoğraf Galerisi