Mantarlı ve Krem Peynirli Makarna
Mantarlı ve Krem Peynirli Makarna
4 kişilik
Malzemeler:
1 paket Tagliatelle Makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
200 ml krema
200 gr krem peynir
3-4 dal kıyılmış dereotu
3-4 dal kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Mantarların göbeğindeki kısmı elinizle çıkartın. Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dilimleyin. Mantarları ve kıyılmış sarımsakları 1 yemek kaşığı tereyağı ile 5 dakika kadar zedelemeden kavurun. Ocaktan alın.
Kremayı ve krem peyniri iyice karıştırın. Sos tenceresine aktarın, çok kısık ateşte ısıtın. Kıyılmış yeşillikleri, sarımsaklı mantarları ekleyin. 5 dakika ısıtıp ocaktan alın.
Makarnaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Daha sonra süzüp kremalı sosla birlikte harmanlayın. İsteğe göre pul biber ve tuz ekleyin. Hemen servis yapın.
Yorumlar