Ev Yapımı Tavuk Dönerli Sebzeli Makarna
Ev Yapımı Tavuk Dönerli Sebzeli Makarna
4 kişilik
Malzemeler:
1 paket Sebzeli Makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Döner için:
500 gr tavuk but, kemiklerinden ayrılmış ve çok ince dövülmüş
100 gr tavuk kıyması
1 adet rendelenmiş soğan
4-5 dal kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı kurutulmuş domates püresi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş havanda ezilmiş sarımsak
Hazırlanışı:
Tavuk kıymasını çukur bir kaba alın.
Rendelenmiş soğanı, havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, kekiği, kimyonu ve kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
İç harcı için bir kapta yoğurdu, kurutulmuş domates püresini ve zeytinyağı iyice karıştırın.
Streç film serdiğiniz tezgaha çok ince dövülmüş tavuk göğüs etini yerleştirin.
Üzerine fırça yardımı ile hazırladığınız iç harcı sürün. Üzerine kıymalı karışımı pate olacak şekilde yayın ve 4 kat olacak şeklide aynı işlemi yapmaya devam edin. Hazırladığınız etleri sıkıca rula olacak şekilde sarın. Streçleyin. Buzluğa kaldırıp en az 2 saat bekletin.
Rulo tavuk etiniz donduğunda buzdolabından çıkarın. Keskin bir bıçakla çok ince bir şekilde dilimleyin. İyice kızmış bir tavada döner yapraklarınızı kızartın.
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 9-12 dakika haşlayın. Süzüp 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tatlandırın. Tavada pişirmiş olduğunuz tavuk döner ve rendelenmiş havuç salatası ile birlikte servis yapın.
Yorumlar