Beğendili Yüksük Makarna
Beğendili Yüksük Makarna
4 kişilik
Malzemeler:
1 paket Yüksük Makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Beğendi için:
1 kg bostan patlıcanı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml sıcak süt
100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz, taze çekilmiş karabiber
¼ demet kıyılmış maydanoz
Et kavurma için:
300 gr kuşbaşı dana eti
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı domates püresi
Tuz
Hazırlanışı:
Et kavurma için orta boy bir tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca çok küçük doğranmış dana etini ekleyin. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Suyunu salıp çekince tereyağını, zerdeçalı ve domates püresini ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Yarım saat pişirin. Ocaktan alın, tuzunu ekleyin. Et kavurmanız hazırdır.
Beğendi için patlıcanları tercihen kömür ateşinde, bu mümkün değilse fırında közleyin. Patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup atın. Patlıcanların etli kısımlarını da bir kaba aktarın.
Tereyağını bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ ısınmaya başlayınca unu ilave edin. Tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin. Közlenip soyulmuş patlıcanları ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak ezin. Kaynar sütü de ekleyin. İyice püre olana kadar karıştırıp birkaç taşım kaynatın. En son rendelenmiş kaşar peynirini, muskatı ve tuzunu ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda haşlayın, daha sonra süzün. Tereyağı ve tuz ekleyip tatlandırın. Isıya dayanıklı bir servis tabağına önce makarnayı yerleştirin, sonra da patlıcan beğendiyi ve sosuyla birlikte et kavurmayı ekleyin. 200 derece fırında 10 dakika ısıtın. Maydanoz serpin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar