Tuhaf beslenme alışkanlıklarına ve trend diyetlere eğilimli olduğumuz, oldukça hızlı ilerleyen bu çağda; makarna, aile toplantılarında ve dünyaca ünlü restaurantlarda öğünlerin bir numaralı favori yemeği olarak yerini korumaktadır.
Makarna Dünyadaki en popüler, bütçeye uygun, lezzetli ve besleyici yemeklerden biridir. Pek çok kültürde ve yaşlısından gencine her kesimden insan tarafından sevilmektedir.
Makarna sürdürülebilir bir yiyecektir. Birçok yiyeceğe kıyasla çevreye daha az zarar verilerek üretilmektedir.
Makarna karbonhidrat içeren sağlıklı bir besindir ve Akdeniz, Asya, Latin Amerika ve vejetaryen diyetleri gibi geleneksel beslenme düzenlerinin en önemli yiyeceklerinden biridir.
Türk makarna üreticilerinin 20 yıl önce yaptığı teklif üzerine takvime giren 25 Ekim Dünya Makarna Günü bu yıl Brezilya'da kutlandı. İlk kez bir Türk bilim insanı, makarnanın sağlığa yararıyla ilgili Bilimsel Mutabakat Bildirgesini imzaladı.